dinsdag 4 augustus 2009

Etappe 15: Cahors - Montcuq, 32 km

Langer geslapen omdat we een tocht voorzien hadden van 23 km naar Lascabanes. Maar daar bleek alleen een koffie- en frisdrankautomaat te staan, en alles was volzet. Dan maar terug op weg naar Montcuq, in volle zon met temperaturen ruim boven de 30 graden nog eens 10 km verder.
We verlaten Cahors
Ondertussen zijn we al heel wat pelgrims kwijtgeraakt: Valérie is terug naar Carcassonne, Dietmar loopt nu op de camino Arlesa, Eduard heeft problemen met blaren, Jean-Paul neemt regelmatig de bus ...

's Morgens bleek onze chocolade opgegeten door twee lieve françaises, Delphine en Marie-Laure. Als tegenprestatie hebben ze voor ons 'le chant des pèlerins de Compostelle' gezongen.
Zonderlinge ontmoetingen onderweg: een portugees die vanuit Portugal via Compostela en Vezelay op weg is naar Assisie. Op weg naar Montcuq, wandelend tussen de zonnebloemen, kregen we het gezelschap van Jan, een professor aan de universiteit van Delft. Eindelijk een wiskundig genie waar Fons mee kon praten, zoals over de formulering van algoritmen voor het onderdrukken van ruis in foto's, muziek ...
Delft, University of technologie, wordt in België vooral gekozen door studenten die een masteropleiding "Aerospace engineering" willen volgen. Die Belgische studenten blijken volgens Jan beter te scoren -wat voorkennis betreft- dan de Nederlandse.
Het binnenkomen in Montcuq, samen met de professor aan de universiteit in Delft.
Genieten van een provençaalse specialiteit "Daube de boeuf".
Feestelijke onthulling Sint-Jacobssite door onder meer burgemeester Lukas Jacobs. Vroeger stond op deze plaats een eenvoudig houten altaartafel.